31 Ocak 2014 Cuma

İNCİRLİ YAŞ PASTA


             İncir ve ceviz birbirine ne çok yakışırlar değilmi?Böyle kuru incirin arasını açıp içine bol ceviz dolduracaksın.Hımmmm:) anlatırken bile ağzım sulandı.Ayrıca  her gün bir tane yeseksek çok da şifalıdır.
           Biliyor musunuz incir çekirdeksiz olması sebebiyle cennet meyvelerine de çok benziyormuş.Peygamber efendimiz "eğer size dünyada bir cennet meyvesi gösterecek olsaydım bu incir olurdu" demiş.
          Ben de bu incir ve ceviz ikilisinin birbirine uyumundan yola çıkarak bir yaş pasta hazırlamaya karar verdim.Tadına bakan herkesin de beğenisini kazanan bu pastam klasik yaş pastalara göre çok farklıdır.

Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 fiske tuz
Yarım çay bardağı ılık su
Çeyrek limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un

Kreması için
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 kase incir
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için
1 kase kremşanti
1 paket bitter çikolata












Yapılışı
  • Yumurtaların sarısını ve beyazlarını ayrı ayrı çırpma kaplarına kırın
  • Beyazının içine bir fiske tuz atıp iyice köpürene kadar çırpın
  • Sarısının içine sırasıyla şeker,limonsuyu ,yarım çay bardağı ılık su koyup iyice çırpın.
  • Sonra yine sarısının içine yukarıdan havalandırarak unu,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek dökün
  • Bir kaşık yardımı ile bütün malzemeleri karıştırın
  • Sonra ayrı bir kapta çırptığımız yumurtaların beyazını yavaş yavaş ilave edip köpüğünü söndürmeden alttan üste doğru kaşık ile bütün malzemeleri karıştırın
  • Kelepçeli yaş pasta kalıbını yağlayıp unladıktan sonra içine kek hamurunu dökün
  • Isıya dayanıklı bir kaseye su doldurup önceden ısıtılmış 175 derecelik fırının alt kısmına koyun
  • Orta kısmında da hazırladığımız  pandispanya kekini pişirin
  • Kekin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın
  • Kek pişerken incirleri küçük küpler halinde doğrayın sonra bütün krema malzemelerini karıştırıp pişirin
  • Pişen pandispanya keki iyice soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüp kremayı arasına sürün
  • Pastanın üzerini kremşanti ile kaplayın
  • Bitter çikolatayı benvari usulü eritip pastanın üzerini dilediğiniz gibi süsleyin
AFİYET ŞİFA OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder