4 Ocak 2014 Cumartesi

CIKOLATALI YAS PASTA



   Canim arkadasim Serife ogretmen olarak Idil`e atandigindan beridir bir turlu yuz yuze gorusememistik.Ayin 26`sinda Ankara`ya gelecegini duyunca ona bir pasta yaptim.
   Pasta yapmak icin mutlaka bir bahanem vardir.Pastami yerken dostlarimin yuzundeki memnuniyet ifadesi beni bin kat daha mutlu eder.
   Ozellikle yas pasta yapmak benim ayri ilgi alanima girer. Bu yuzden yas pastaya kendimden de bir seyler katarak bu konuda kendimi gelistirdigimi soyleyebilirim.Zaten pastamin tarifini deneyince bunu fark edeceksiniz.
 CIKOLATALI YASPASTA TARIFI

Malzemeler
6 yumurta
6 fincan seker
4 fincan un
2 fincan kakao
Kremasi icin
2 su bardagi sut
2 yemek kasigi un
1 su bardagi seker
1 yemek kasigi tereyag
Bitter cikolata
1 paket kremsanti
yarim cay bardagi sut
Arasina koymak icin 
Fistili krokan
  
Yapılisi
  • Yumurtaların sarisi ve beyazi ayri ayri karistirma kaplarına koyulur
  • Once yumurtanin beyazi 3 fincan seker ile kremsanti kivamina gelene kadar cirpilir.
  • Sonra yumurtanin sarisi beyazlasana kadar 3 fincan seker ile cirpilir.
  • 2 fincan kakao ve 4 fincan un altan uste doğru bir kasik yardimiyla yumurtanin sarisina yedirilir.
  • Sonra karisima yavaş yavaş yumurta beyazları ilave edilir.
  • Kopuren yumurta sonmesin diye yine kasik ile alttan uste doğru kariştirilir.
  • Kek hamuru 15-20 santimlik yas pasta kalibina dokulur
  • Kek 175 derecelik firinda pisirilir.
  •  
  • Kremasinin yapilişi
  • Un, seker, sut güzelce kariştirilir
  • Bu karisim muhallebi kivamina gelene kadar ocakta karistirilarak pisirilir.
  • Muhallebimiz pistikten sonra icine tereyağ ve bitter cikolata ilave edilir
  • Tereyag ve cikolata eriyene kadar kariştirilir
  • Sonra cikolatali muhallebimiz soğuyana kadar ara ara kaymak tutmamasi icin kariştirilir.
  • Soğuyan muhallebi buz dolabına koyulur ve iyice sogumasi sağlanir.
  • Soğuyan muhallebinin icine bir paket kremsanti ve yarim cay bardagi sut ilave edilir.
  • Hazirladigimiz karisim mikser yardimiyla iyice cirpilir .
  •  
  • Pismis olan kekimiz soğuduktan sonra yükseklikline gore ikiye veya uce bolelim.
  • Pastanın tabanina sut çiselenir.Üzerine kremanin bir kismi surulur.Üzerine krokan veye arzuya gore muz dilimleri koyulur
  • Üzerine bolunmuş olan kek koyulur.
  • Pastanin uzeri krema ile kaplanir.
  • Pasta fistik veya damla çikolata ile suslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder