23 Ocak 2014 Perşembe

GÖKKUŞAĞI REVANİ


Malzemeler 
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
2 paket kabartma tozu   

Şerbeti için:
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
1 dilim limon

Üzeri için 
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı hindistan cevizi



Yapılışı
  • Öncelikle şerbetimizi kaynatalım. Su ve şekeri 15 dakika kadar kaynatıyor ve limon dilimini içersine atıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Yumurtamızı ve toz şekeri derin bir kapda mikserle en az 3 dk. çırpalım. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip kaşık yardımı ile iyice karıştıralım. 
  • Fırınımızı 200 derecede ısıtalım. Pişirme tepsimize yağlı kağıdı serelim. Kek hamurumuzu eşit bir şekilde yayalım. 
  • Üzeri kızarınca fırından alalım. Daha büyük bir tepsiye ters çevirerek çıkartalım. Yağlı kağıdı alalım.Soğuttuğumuz şerbeti üzerine yavaş yavaş gezdirelim. Şerbeti emince daha iyi kabaracaktır.
  • Bir süre bekleyelim ve keskin bir bardakla yan yana daireler çıkartalım. Ters çevirdiğimiz keki yine her daireyi ters çevirerek servis yapacağımız tepsimize belirli aralıklarla alalım.
  • Aralarda kalan kekleri 2 çorba kaşığı kakao ve hindistan cevizini katarak yoğuralım. Servis tepsimizdeki  küçük keklerden daha küçük olacak şekilde köfte gibi hamurlar yapalım.(Ya da yine bardakla keserek yuvarlak köfte gibi şekiller çıkartalım)Tatlıların üzerine yerleştirelim.
  • Üzerine krem şanti , yada kendi arzunuza göre kaymak, fıstık gibi dekorlu şekerlerlerle süsleme yapabilirsiniz. 
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder