24 Ocak 2014 Cuma

TAHİNLİ ÇITIR


MalzemelerBaklava yufkası
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
1 kase toz şeker
1 kase dövülmüş ceviz
Üzerine pudra şekeri

 

Yapılışı
  • Tahinle zeytinyağını bir kapta güzelce karıştırın.
  • İlk yufkayı tezgaha serin ve bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine yağlı karışımdan sürün. 
  • Üzerine toz şeker serpin. Üç katı da bu şekilde hazırladıktan sonra en üst kata ek olarak bir de ceviz serpiştirin ve çok sıkı olmayacak şekilde uzun kenarından yufkayı sarmaya başlayın. 
  • Bitirdiğinizde iki parmak kalınlığında şeritler kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 
  • Tüm yufkaları bu şekilde tamamladıktan sonra kalan yağlı karışımı da ruloların üzerine fırçayla sürün ve önceden ısınmış 180-200 derece fırına yerleştirin.
  • Üzeri kızaran tahinli çıtırlar soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder