MalzemelerBaklava yufkası
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
1 kase toz şeker
1 kase dövülmüş ceviz
Üzerine pudra şekeri
Yapılışı
- Tahinle zeytinyağını bir kapta güzelce karıştırın.
- İlk yufkayı tezgaha serin ve bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine yağlı karışımdan sürün.
- Üzerine toz şeker serpin. Üç katı da bu şekilde hazırladıktan sonra en üst kata ek olarak bir de ceviz serpiştirin ve çok sıkı olmayacak şekilde uzun kenarından yufkayı sarmaya başlayın.
- Bitirdiğinizde iki parmak kalınlığında şeritler kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- Tüm yufkaları bu şekilde tamamladıktan sonra kalan yağlı karışımı da ruloların üzerine fırçayla sürün ve önceden ısınmış 180-200 derece fırına yerleştirin.
- Üzeri kızaran tahinli çıtırlar soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder