17 Ocak 2014 Cuma

KÖZLENMİŞ BİBER KONSERVESİ

      
        Yazdan hazırlanan konserveler hayatımızı öyle kolaylaştırıyor ki bizler için hazır yemek oluyor.
        Közlenmiş biber de bunlardan birisi.Kahvaltılara,salatalara öyle güzel yakışıyor ki...
        Bu konserveyi daha önceleri içine zeytinyağ ve sarımsak koyarak yapıyordum ancak zeytinyağ ve sarımsağın bekledikçe tadını ağırlaştırdığını farkettim.Böylece komşum Hatice teyzenin tavsiyesi üzerine denediğim bu konserve ile harika bir sonuç elde ettim.Arzuya göre sonradan ilave edilen sarımsak ve yağın biberleri daha lezzetli hale getirdiğini gördüm.

Malzemeler
5 kg kırmızı biber
1 çay bardağı üzüm sirkesi
Tuz
Yarım kiloluk cam kavanoz(kapakları yeni olmalı)



Hazırlanışı
  • Biberleri güzelce temizleyin
  • Mümkünse mahallenizdeki bir fırıncıya veya pideciye biberleri közlettirin.
  • Biberlerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın.
  • Sonra küp küp doğrayın
  • Doğradığınız biberlerin suyunu sakın dökmeyin 
  • Geniş bir tencerede biberleri kendi suyu ile birlikte kaynatıp tuzunu ve sirkesini döküp cam kavanozlara doldurun.
  • Kavanozların kapağını bekletmeden sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirilmiş vaziyette üzerine bir örtü örterek bir gün bekletin
  • Daha sonra konservelerinizi serin bir yerde saklayınız.
  • Her kavanozun kapağı açıldıktan 3-4 gün içinde tüketilmelidir
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder