17 Ocak 2014 Cuma

BAMYA ÇORBASI

 
Malzemeler
100 gr. kıyma
25 gr. kuru bamya
2 kaşık tereyağ
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça 
Kırmızı toz biber
3 adet domates
1 su bardağı et suyu
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı
  • Kenar kılçıklarının çıkması için bamyaları bir peçetenin arasında ovun.
  • Ovduktan sonra bir tencereye yerleştirin ve üzerine çıkacak kadar su koyun.
  • 1 tutam tuz atıp 5 dakika haşlayın.
  • Orta boy bir tencerede, soğanı pembeleşinceye kadar tereyağ ile kavurun.
  • İçine kıymayı da ilave edip biraz kavurduktan sonra salçayı ilave edin. Sonra rendelenmiş domates ilave edin, bir taşım kaynatıp et suyunu ekleyin.
  • Kaynamaya başlayınca limon suyunu da ekleyin.
  • Haşlanmış bamyayı da ilave edip içine bir yemek kaşığı toz kırmızı biber koyun.
  • Tuzunu da koyup içne biraz su ekleyin.
  • Bamyalar piştikten sonra çorbanız servise hazırdır.Limonu az gelirse kişinin arzusuna göre ilave edilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder