Malzemeler
100 gr. kıyma
25 gr. kuru bamya
2 kaşık tereyağ
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
Kırmızı toz biber
3 adet domates
1 su bardağı et suyu
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
- Kenar kılçıklarının çıkması için bamyaları bir peçetenin arasında ovun.
- Ovduktan sonra bir tencereye yerleştirin ve üzerine çıkacak kadar su koyun.
- 1 tutam tuz atıp 5 dakika haşlayın.
- Orta boy bir tencerede, soğanı pembeleşinceye kadar tereyağ ile kavurun.
- İçine kıymayı da ilave edip biraz kavurduktan sonra salçayı ilave edin. Sonra rendelenmiş domates ilave edin, bir taşım kaynatıp et suyunu ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu da ekleyin.
- Haşlanmış bamyayı da ilave edip içine bir yemek kaşığı toz kırmızı biber koyun.
- Tuzunu da koyup içne biraz su ekleyin.
- Bamyalar piştikten sonra çorbanız servise hazırdır.Limonu az gelirse kişinin arzusuna göre ilave edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder