Malzemeler
Yarım paket küçük düdük makarna
Yarım kavanoz garnitür
Kornişon turşusu
2 diş sarımsak
2 kase yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
Dereotu
tuz
Yapılışı
- Makarnanın içine bir miktar tuz atıp haşlayalım.
- Haşlandıktan sonra suyunu süzerek bir kaba alalım.
- Üzerine yarım kavanoz garnitürü dökelim ve iyice karıştıralım.
- Kornişon turşularını küp küp doğrayalım
- Başka bir kapta yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarmsağı karıştırarak makarnanın üzerine dökelim.
- Tuzunu da ayarlayarak tekrar karıştıralım.
- Dereotu sevenler üzerine dereotu da doğrayabilirler
- Arzuya göre üzerine pul biber ve nane ekebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder