Bizim evde ciğer genellikle kurban bayramlarında yenilirdi fakat bu gün kasapta yeni doğranmış ciğerleri görünce dayanamadım, eve gidip hemen bir ciğer kavurma yaptım.Bayağıda özlemişiz ciğer yemeyi.Bundan sonra haftada bir günü ciğer günü ilan ediyorum.Ciğer hem sağlıklı hem lezzetli bir yemek.Özellikle kansızlık problemi yasayanlar için birebir.
Malzemeler
100gr kuyruk yağı
1kg ciğer
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
Kırmızı biber
Yapılışı
- Ciğerin dışındaki zarı kasabınıza soydurup kavurmalık doğratın.
- Kuyruk yağını ince ince doğrayıp tavada biraz eritin
- İçine ciğerleri koyup kısık ayarda sulanana kadar pişirin
- Sonra içine tuz,karabiber,kırmızı biber,kimyon,kekik ilave edin
- Yine kısık ayarda suyunu çekene kadar pişirin
- Sonra servis tabağına alıp, dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin
BOL LEZZETLİ GÜNLER
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder