15 Ocak 2014 Çarşamba

COCOSTAR KURABİYE


Fotoğraf

           Kilo almaktan dolayı yaptığım serzenişlerimi duyan kayınvalidem ve görümcem sesimi duyup ta uzaklardan bana yaptıkları kurabiyenin fotoğrafını göndermişler. Kurabiyeler öyle güzel görünüyorlar ki eminim tadı da bir o kadar güzeldir. Bu kurabiyeyi misafirlerime yapmak için aklımın bir köşesinde bulundurduracağım.
      Her zaman güzel ve değişik tariflerinin olduğunu bildiğim görümcem ve kayınvalidemden bu fotağrafların devamını beklerken konuyu kurabiyenin nasıl yapıldığına bağlamak istiyorum;

Malzemeler
Hamuru için:
Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 küçük paket kakao
1 yumurta (oda sıcaklığında olmasa da olur)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


İçi için:
2 su bardağı hindistan cevizi
1 yumurtanın akı
1 su bardağı pudra şekeri


Şerbeti için:
1 buçuk su bardağı süt
1 bucuk su bardağı şeker


Fotoğraf

Yapılışı
  •  Hamuru için bütün malzemeleri yoğurun, kulak memesi kıvamında bi hamur elde edin
  •  Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
  • İç malzemesini de yoğurup ayırdığımız hamurun içine sığacak şekilde yuvarlayın
  • Sonra hamurların içini (yuvarlak poğaça yapar gibi ) top şeklindeki hindistan cevizi ile doldurun
  • Önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
  • Şerbeti için, bi kapta sütün içine şekeri koyun, şeker eriyene kadar kaşıkla karıştırın. Ama süt soğuk olsun. 
  • Kurabiyeler fırından çıkınca hemen soğuk şerbetin içine atın, 1 dakika sonra çıkartın
  • sonra üzerini hindistan cevizi veya beyaz çikolata ile süsleyin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder