Kurban bayramının ardından Kayınpederimin taş fırında büyük uğraşlar sonucunda yaptığı tepsi kebabı tadıyla hepimizi mest etmişti.Daha sonra bu kebabı Ankara'da eşim ile birlikte yapmayı denedik ancak Kumluca'da olduğu gibi kebabımızı kontrol etme şansımız olmadığı için etlerimiz kurumuştu. Sonra eşimin aklına gelen fikir doğrultusunda etimizi evde kendi fırınımızda güveç tenceresinde pişirmeyi denedik ve sonuç mükemmel oldu. Etler yumuşacık ve ağızda dağılan bir kıvamdaydı.
Gelelim bizim misafirlerimiz için yapmayı düşündüğümüz bu favori kebabımızın tarifine:
Malzemeler
1kg kuzu incik
100gr kuyruk yagı
5-6 kaşık tereyağ
1 şişe soda
tuz
Yapılışı
- Kuyruk yağını güveç tenceresinin altına döşeyin
- Etleri tuzlayıp kuyruk yağlarının üzerine koyun
- Üzerine bir şişe soda dökün
- Bir gece sodalı suda bekletin
- Üzerine 5-6 kaşık tereyağı koyup tencerenin üzerini hava almayacak şekilde Alüminyum folyo ile kapatın
- Önceden ısıtılmış fırında 250 derecede iki saat boyunca pişirin
- Tandırınız servise hazırdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder