Mayalı hamurun kıvamını bir türlü tutturamamış, genellikle ekmekçiden aldığı hamurla bir şeyler yapmaya çalisan birisi için bu poğaçayi yapmak çok kolay. Şekil vermesi çok kolay dertsiz tasasız bir tarif istiyorsanız bu tarif tam size göre.
Malzemeler
1.5 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1.5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un (silme olacak)
1/3 paket yaş maya
Arasına sürmek için: 100 gr eritilmiş tereyağı
İç malzemesi
100 gr. çökelik veya lor
100 gr. beyaz peynir
yarım demet maydanoz
Varsa sucuk
Yapılışı
- Hamur için sıvı malzemeleri, tuzu şekeri ve mayayı karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. Bu sırada iç malzemesini hazırlayın. Haşlanmış patatesi küp küp doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Çökeliği ve rendelenmiş peyniri ekleyin. Varsa sucuğu da doğrayıp karıştırın.
- Mayalanan hamuru ikiye bölün. Parçalardan birini unlayarak merdaneyle dikdörtgen şeklinde açın. Erittiğiniz tereyağından hamurun her yerine sürün.
- İç malzemesinin yarısını üzerine serip, uzun kenarından başlayarak rulo yapın. (iç malzemesi çok olursa dilimler dağılabilir)Ruloyu elinizle hafifçe bastırıp uzatabilirsiniz. 2 parmak genişliğinde dilimlere kesin. Kesik kısımlar alt ve üste bakacak şekilde tepsiye dizin. Her dilimin üzerine hafifçe elinizle bastırın.
- Diğer ruloya da aynı işlemleri uygulayın.
- Üzerilerine 1 yemek kaşığı tereyağıyla karıştırılmış yumurta sarısını sürüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından alınca pamuklu bir örtünün içine poğaçaları alıp sarmalayın. Ilındıktan sonra bir poşete koyun ki, kurumasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder