20 Ocak 2014 Pazartesi

MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE

Fotoğraf 

Malzemeler
125 gr margarin
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
Çörek otu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Kabartma tozu
Un

Fotoğraf 

Yapılışı
  • Margarin,sıvı yağ,tuz,şeker,elma sirkesi,mahlep,çörek otu ve akı sonradan üzerine sürülmek üzere ayrılan  yumurtanın sarısı karıştırılır
  • Geriye kalan malzemeler de ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  • Avcumuzun içiyle yuvarlak bir şekil verilir
  • Üzerine yumurtanın akı sürülerek 200 derecelik fırında pişirilir
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder