7 Ocak 2014 Salı

ELMALI PORTAKAL PITIRCIKLI KEK

 

    Yazin kavun karpuz nasil olmazsa olmaz meyvelerdense kisin da portakal benim olmazsa olmazimdir. Hele kabugu soyuldugunda odadaki kokusu mest eder beni.Allah`a yaptigimiz ibadetleri goz onunde bulundurunca pek layik oldugumu dusunmesem de Allahtan portakal bahcesine sahibiz. Yoksa kocam bana portakal yetistiremezdi herhalde:)
    Ayrica kabugunu asureye ve keklere cok yakistiririm.Elmali portakal pitircikli kek tarifini deneyince cikolatayla da cok uyumlu oldugunu gordum.
PORTAKAL PITIRCIKLI KEK TARIFI
 
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardagi seker
yarim bardak sivi yag
yarim bardak sut
2 kasik kakao
bir kase damla cikolata
1 portakal
1 elma
4 fincan un
kabartma tozu
cikolata sosu
  
 
Yapilisi
  • 3yumurta bir su bardagi sekerle cirpilir
  • Icine sivi yag ve sut ilave edilir
  • Sonra kakao, un ve kabartma tozu katilir(bunlari eleyerek koymaya dikkat edin)
  • Damla cikolata benmari usulu eritilir.Kek hamuruyla karistirilir.
  • Elmanin kabugu soyulur ve kucuk kucuk dogranir
  • Yine portakalin da kabugu soyulup kabuklar minik minik dogranir.
  • Elma ve portakalin kabugu da kek hamuruna ilave edilir.
  • Kekimiz orta buyuklukte bir borcamda onceden isitilmis 175 derecelik firinda pisirilir.
  • Kek pistikten sonra uzeri sut ile islanir
  • Üzerine hazir çikolata sosu dokulur 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder