Yazin kavun karpuz nasil olmazsa olmaz meyvelerdense kisin da portakal benim olmazsa olmazimdir. Hele kabugu soyuldugunda odadaki kokusu mest eder beni.Allah`a yaptigimiz ibadetleri goz onunde bulundurunca pek layik oldugumu dusunmesem de Allahtan portakal bahcesine sahibiz. Yoksa kocam bana portakal yetistiremezdi herhalde:)
Ayrica kabugunu asureye ve keklere cok yakistiririm.Elmali portakal pitircikli kek tarifini deneyince cikolatayla da cok uyumlu oldugunu gordum.
PORTAKAL PITIRCIKLI KEK TARIFI
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardagi seker
yarim bardak sivi yag
yarim bardak sut
2 kasik kakao
bir kase damla cikolata
1 portakal
1 elma
4 fincan un
kabartma tozu
cikolata sosu
Yapilisi
- 3yumurta bir su bardagi sekerle cirpilir
- Icine sivi yag ve sut ilave edilir
- Sonra kakao, un ve kabartma tozu katilir(bunlari eleyerek koymaya dikkat edin)
- Damla cikolata benmari usulu eritilir.Kek hamuruyla karistirilir.
- Elmanin kabugu soyulur ve kucuk kucuk dogranir
- Yine portakalin da kabugu soyulup kabuklar minik minik dogranir.
- Elma ve portakalin kabugu da kek hamuruna ilave edilir.
- Kekimiz orta buyuklukte bir borcamda onceden isitilmis 175 derecelik firinda pisirilir.
- Kek pistikten sonra uzeri sut ile islanir
- Üzerine hazir çikolata sosu dokulur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder