5 Ocak 2014 Pazar

RULO PASTA

 Malzemeler
 4 adet  yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi un 
kabartma tozu
Kremasi icin
2 su bardagi sut
2 yemek kasigi un
1 su bardagi seker
1 yemek kasigi tereyag
Bitter cikolata
1 paket kremsanti
yarim cay bardagi sut
Arasina koymak icin 
Fistili krokan
Yapilisi
  • 4 adet yumurta 1su bardagi sekerle birlikte yumurtalar iyice kopurene kadar cirpilir
  •  Un ve kabartma tozu bir elek yardimiyla genis bir kapta elenir
  • Elekten gecirdigimiz un ve kabartma tozumuzu yumurta seker karisiminin icine koyariz.
  • Bir kasik yardimiyla malzemeler karistirilir.
  • Firin tepsisine yagli kagit dosendikten sonra kek hamurumuzu yagli kagidin uzerene esit bir sekilde yayariz.
  • 175 derecelik firinda kekimizi pisiririz.
  • Kekimiz pistiten sonra sicak haldeyken rulo halinde keki sarariz
  • Sarili keki rulo halinde sogumaya birakiriz
  • Kremasinin yapilisi
  • un, seker, sut guzelce karistirilir
  • bu karisim muhallebi kivamina gelene kadar ocakta karistirilarak pisirilir.
  • muhallabimiz pistiten sonra icine tereyag ve bitter cikolata ilave edilir
  • Tereyag ve cikolata eriyene kadar karistirilir
  • Sonra cikolatali muhallebimiz soguyana kadar ara ara kaymak tutmamasi icin karistirilir.
  • Soguyan muhallebi buz dolabina koyulur ve iyice sogumasi saglanir.
  • Soguyan muhallebinin icine bir paket kremsanti ve yarim cay bardagi sut ilave edilir.
  • Hazirladigimiz karisim mixser yardimiyla iyice cirpilir .
  • Sonra hazirladigimiz kekin uzerine kremenin bir kismini surelim
  • Uzerine krokanlarimizi serpistirelim
  • Kekimizi yine rulo halinde guzelce saralim
  • Artan kremayi rulo halinde sarili olan kekimizin uzereine surelim.
  • Pastamiz hazir.Uzerini dilediginiz gibi susleyebilirsiniz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder