Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
kabartma tozu
Kremasi icin
2 su bardagi sut
2 yemek kasigi un
1 su bardagi seker
1 yemek kasigi tereyag
Bitter cikolata
1 paket kremsanti
yarim cay bardagi sut
Arasina koymak icin
Fistili krokan
Yapilisi
- 4 adet yumurta 1su bardagi sekerle birlikte yumurtalar iyice kopurene kadar cirpilir
- Un ve kabartma tozu bir elek yardimiyla genis bir kapta elenir
- Elekten gecirdigimiz un ve kabartma tozumuzu yumurta seker karisiminin icine koyariz.
- Bir kasik yardimiyla malzemeler karistirilir.
- Firin tepsisine yagli kagit dosendikten sonra kek hamurumuzu yagli kagidin uzerene esit bir sekilde yayariz.
- 175 derecelik firinda kekimizi pisiririz.
- Kekimiz pistiten sonra sicak haldeyken rulo halinde keki sarariz
- Sarili keki rulo halinde sogumaya birakiriz
- Kremasinin yapilisi
- un, seker, sut guzelce karistirilir
- bu karisim muhallebi kivamina gelene kadar ocakta karistirilarak pisirilir.
- muhallabimiz pistiten sonra icine tereyag ve bitter cikolata ilave edilir
- Tereyag ve cikolata eriyene kadar karistirilir
- Sonra cikolatali muhallebimiz soguyana kadar ara ara kaymak tutmamasi icin karistirilir.
- Soguyan muhallebi buz dolabina koyulur ve iyice sogumasi saglanir.
- Soguyan muhallebinin icine bir paket kremsanti ve yarim cay bardagi sut ilave edilir.
- Hazirladigimiz karisim mixser yardimiyla iyice cirpilir .
- Sonra hazirladigimiz kekin uzerine kremenin bir kismini surelim
- Uzerine krokanlarimizi serpistirelim
- Kekimizi yine rulo halinde guzelce saralim
- Artan kremayi rulo halinde sarili olan kekimizin uzereine surelim.
- Pastamiz hazir.Uzerini dilediginiz gibi susleyebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder