6 Ocak 2014 Pazartesi

KEREVIZ CORBASI

       Blogumu actigimdan beridir farkli tarifleri sizlerle paylasmak icin dusunup duruyorum.Bir gun yine dusunurken birden hamarat arkadasim Aysen`nin evinde ictigim,tadi damagimda kalan kereviz çorbasi geldi aklima.                
     Kerevizden de çorba olur mu demeyin! Kerevizden çorba oluyor hemde çok sahane oluyor.
     Heleki su soguk kis gunlerinde oyle guzel oluyor ki donup dolaşip hep ayni corbalari icmektense boyle farkli corbalari yapmak guzel oluyor.
    Sifa deposu bu çorbayi benimle paylasan canim arkadasima buradan tesekkurlerimi iletirken ondan aldiğim baska tarifleri de ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacagimi belirtmek isterim.
                                                                        KEREVIZ CORBASI TARIFI
1 adet buyuk boy kereviz
Yarim cay bardagi kadar zeytinyag 
1 su bardagi sut
3 su bardagi tavuk suyu
Tuz, karabiber
                                                                     Yapilisi
  • Once kerevizimizin kabuklarini guzelce soyariz
  • Kabugu soyulan kerevizimizi rendeleriz
  • Sonra yarim cay bardagi zeytin yagimizi tencereye koyar, rendelemis oldugumuz kerevizleri pembelesinceye kadar pisiririz.
  • Pembelesen kerevizin icine 1 su bardagi sut ve 3 su bardagi tavuk suyu koyulur.
  •  Icine bir tutam tuz ve karabiber koyulur ve pismeye birakilir.
  • Corbamiz pistikten sonra blendir yardimiyla icindeki kereviz parcaciklari ezilir.
AFIYET SEKER OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder