9 Ocak 2014 Perşembe

ACILI TARIFI


          Yine Nuriye teyzemin tarifi olan bu tursu, klasik acili tariflerinden çok farkli, tadına bakan herkesin bayildiği muhteşem bir şey.Misafiriniz geldiğinde pogcalarin yanina hemen cıkarip koyabileceğiniz, veya yemeklerin yaninda salata yerine kullanabileceğiniz ya da makarnanizin üzerine sos olarak kullanılan harika bir lezzet.

Malzemeler
5 kilo domates
1kilo cin biber
1 bas sarimsak
5 tatli kasiği kaya tuzu
1 su bardagi elma sirkesi
1 cay bardagi sivi yag
  
Yapilisi
  • Domatesleri güzelce rendeleyin
  • Cin biberi, sarimsagi robotta kiy
  • Tuzunu, sirkesini, yağini ekleyip butun malzemeleri tahta bir kasik yardimiyla karistirin.
  • Sonra birer litrelik cam kavanozlara ustu 3 parmak eksik kalacak sekilde doldurun.
  • Kapaklarini sikica kapatin.
  • Kavanozları ters bir gun bekletin.
  • Kavanozlardan sizan acili olursa telas etmeyin. Kapagini acip tahta kasikla karistirin sikica kapaklarini tekrar kapatin. Duz bir sekilde koyun
  • 20 gun sonra aciliniz yemeye hazirdir.
  • NOT:Kavanozların kapaklarinin yeni olmasina dikkat edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder