20 Ocak 2014 Pazartesi

İMAM SARIĞI



Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı su

Krema
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya

Üzerine
çikolata sosu

Kenarlarına
Hindistan cevizi

  

















Yapılışı
  • Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz 
  • Sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam ediyoruz. 
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz kek hamurunu güzelce yaydırıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz. 
  • Kek soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz.
  • Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz.
  • Kestiğimiz kekin birini alıyoruz bir kaşık krema koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz 
  • Kenarlarına krema sürüp hindistan cevizine buluyoruz. 
  • Sonra çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirip pastanın tepesine kaşık ile sürüyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder