Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı su
Krema
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzerine
çikolata sosu
Kenarlarına
Hindistan cevizi
Yapılışı
- Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz
- Sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam ediyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz kek hamurunu güzelce yaydırıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz.
- Kek soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz.
- Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz.
- Kestiğimiz kekin birini alıyoruz bir kaşık krema koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz
- Kenarlarına krema sürüp hindistan cevizine buluyoruz.
- Sonra çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirip pastanın tepesine kaşık ile sürüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder