8 Ocak 2014 Çarşamba

CIG KOFTE TARIFI



        Insanin agzini yakan hafif bir aci ve bol eksili cig kofte ne guzel bir sey. Herkes cig koftenin kivamini tam tuturamayabilir.Bi kere cig koftenin baharatlarini iyi ayarlamak gerekir.Malzemeleri ayarinda yapilan cig koftenin tadina doyum olmaz.
      Ben de bu isi iyi bilen canim arkadaşim Aysen`den cig kofte yapmanın puf noktalarini ogrendim.Sizler de evinizde nefis cig kofteler yapmayi dusunuyorsaniz bu tarifi kacirmayin;)




















Malzemeler
3 su bardağı ince bulgur(çiğ köftelik esmer buğday)
1 adet orta boy soğan
2 tane domates
3 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım demet maydanoz(ince kıyılmış)
yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
isteğe göre nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber

  
Hazırlanışı
  • İnce bulgurun üzerine soğanı rendeleyin
  • Sonra domatesleri rendeleyip üzerine ekleyin 
  • Biber ve domates salçalarını da ekleyip
  • Biraz daha yoğurduktan sonra baharatları ve zeytin  yağını ekleyip yoğurun
  • Kıvamını aldıktan sonra maydanoz ve nar ekşisi ekleyin 
  • Avcunuzla sıkarak şekil verin 
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder