Güzel kızımız Elif'in mevlüdünde kayınvalidemin yaptığı, mevlütlerde yapılan, bu içeceğin tadı damağımda kaldı.Sütü az olan annelerin sütünü arttırıcı özelliği de olan bu içecek içimi zevkli nefis bir şey.
Malzemeler
5 lt süt
250 gr pirinç unu
2 yemek kaşığı salep
Arzu edildiği kadar şeker
Üzeri için
Çiğ badem
Tarçın
Hazırlanışı
- Bütün malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.
- Süt kaynayana kadar dibinin yanmaması için sürekli karıştırıyoruz
- Eğer içinde topaklıklar varsa bilendır ile karıştırın
- Süt kaynadıktan sonra 10-15 dakika kadar kısık ateşte yine karıştırarak kaynatın
- Çiğ bademleri kaynar suya atıp biraz bekletin
- Bademlerin dışındaki kahverengi zarı soyun
- Sonra kabuğunu soyduğunuz bademleri robotta dişe gelecek şekilde çekin
- Pişirdiğiniz sütü çay fincanlarına koyup üzerine badem ve tarçın ekin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder