16 Ocak 2014 Perşembe

MEVLÜT SÜTÜ




              Güzel kızımız Elif'in mevlüdünde kayınvalidemin yaptığı, mevlütlerde yapılan, bu içeceğin tadı damağımda kaldı.Sütü az olan annelerin sütünü arttırıcı özelliği de olan bu içecek içimi zevkli nefis bir şey.

Malzemeler
5 lt süt
250 gr pirinç unu
2 yemek kaşığı salep
Arzu edildiği kadar şeker

Üzeri için
Çiğ badem
Tarçın
 
Hazırlanışı
  • Bütün malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.
  • Süt kaynayana kadar dibinin yanmaması için sürekli karıştırıyoruz
  • Eğer içinde topaklıklar varsa bilendır ile karıştırın
  • Süt kaynadıktan sonra 10-15 dakika kadar kısık ateşte yine karıştırarak kaynatın
  • Çiğ bademleri kaynar suya atıp biraz bekletin
  • Bademlerin dışındaki kahverengi zarı soyun
  • Sonra kabuğunu soyduğunuz bademleri robotta dişe gelecek şekilde çekin
  • Pişirdiğiniz sütü çay fincanlarına koyup üzerine badem ve tarçın ekin
AFİYET OLSUN   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder