17 Ocak 2014 Cuma

MEYVELİ YAŞ PASTA


            Hani bazı insanlar vardır pastalarının sırrını vermek istemezler. En gıcık olduğum insan tipi.Bildiğin bilgiyi saklamanın ne faydası olacaksa?
            Bu gün yaş pastalarımla ilgili küçük tüyolarımı sizlerle paylaşacağım.Yaş pastanın  kekini nasıl kabarık yaparız? Kek nasıl ortadan ikiye düzgün bir şekilde bölünür?Kremasını nasıl yaparsak lezzetli olur? Kremanın kıvamını nasıl tutturabiliriz?Gibi sorularınızın hepsine yanıt vereceğim.
           Yaş pastanın kekini kabartma tozu değil, yumurta ile kabartırsanız daha güzel oluyor.Pasta kalıbının kenarlarını değil sadece tabanını yağlayın. (bunu sadece yaş pasta da değil bütün keklerde de deneyin) Böylece kekiniz sadece ortaya doğru değil,kenarlarıyla birlikte kabarır.Sonra keki 20 cm'lik pasta kalıbına dökün.Eğer sizde böyle bir kalıp yoksa malzeme sayısını arttırarak kekinizi pişirin.Bir de kekinizi bir gün önceden hazırlarsanız çok daha güzel oluyor.Keki bölerken kenarına ince ve sağlam bir ip dolayarak ipi yavaşça çekin.Böylece keki daha düzgün bir şekilde kesebilirsiniz.
          Kremasını yaparken kremanın içinde topaklıklar bırakmamaya dikkat edip hazırladığınız krema soğuduktan sonra içine bir paket kremşanti katıp kremayı güzelce çırpın.
          Böylece sizlerde resimdeki gibi üç katlı güzel pastalar yapabilirsiniz.Yaş pastanız ne kadar yüksek olursa o kadar havalı olacaktır.

Malzemeler
6 yumurta
6 fincan seker
6 fincan un
 
Kremasi için
2 su bardağı süt
2 yemek kasığı un
1 su bardağı seker
1 yemek kasığı tereyağ
1 paket kremşanti

Arasına koymak için 
Muz

Yapılisi
  • Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı ayrı karıştırma kaplarına koyulur
  • Önce yumurtanın beyazı 3 fincan şeker ile kremşanti kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Sonra yumurtanın sarısı beyazlaşana kadar 3 fincan şeker ile  çırpılır.
  • 6 fincan un altan üste doğru bir kaşık yardımıyla yumurtanın sarısına yedirilir.
  • Sonra karışıma yavaş yavaş yumurta beyazları ilave edilir.
  • Köpüren yumurta sönmesin diye yine kaşık ile alttan üste doğru karıştırılır
  • Kek hamuru 15-20 santimlik yas pasta kalıbına dökülür.
  • Kek 175 derecelik fırında pişirilir.

  • Kremasının yapılışı;
  • Un, şeker, süt güzelce kariştirilir
  • Bu karışım muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta karıştırılarak pişirilir.
  • Muhallebi piştikten sonra içine tereyağ ilave edilir
  • Sonra muhallebi soğuyana kadar ara ara kaymak tutmaması için karıştırılır.
  • Soğuyan muhallebi buz dolabına koyulur ve iyice soğuması sağlanır.
  • Sonra içine bir paket kremşanti ilave edilip mikser ile çırpılır. 
  • Kek soğuduktan sonra üçe bölünür.
  • Pastanın tabanına süt çiseleyip üzerine  kremanın bir kısmı sürülür
  • Üzerine muz dilimleri veya mevsimine göre ananas,çilek kivi koyulur.
  • Üstüne koyacağımız kekin yapışması için dilimlediğimiz meyvenin üzerine azıcık krema koyulur.
  • Pastanın üzeri krema ile kaplanır.Hayal gücünüzü kullanıp istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder