6 Ocak 2014 Pazartesi

ARASI PANDISPANYA KEKLI BAKLAVA

   Daha once kayinvalidemin kaymakli helvasini deneyenler kayinvalidemin ne kadar marifetli bir kadin olduğunu anlamislardir sanirim.Iste bu tatli da yine kayinvalidemden aldiğim çok nefis,citir citir bir tatli.
   Serbetli tatlilarla hic aram yoktur ama bu tatli diger baklavalara gore insanin icini kiymayan hafif bir tatli. Gecenlerde komsularima da yaptigimda meshur bir yerin baklavasi sandilar.
   Benimle bu tarifi paylasan kayinvalideme tesekkur eder bu tarifi kacirmamanizi tavsiye ederim.



         
                          PANDISPANYA KEKLI BAKLAVA TARIFI
Malzemeler
Bir paket baklavalik yufka
300gr kadar tereyagi
Bir kase ceviz ici
Arzuya gore bir cay kasigi tarci

 Pandispanyasi icin
2 adet yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
Vanilya
Kabartma tozu

Serbeti icin
5 su bardagi seker
4su bardagi su


                                             Yapilisi
  • Once cevizler rondadan gecirilir.Arzuya gore icine tarcin atilir.
  •  Pandispanyasi icin 2yumurta,1bardak seker ile iyice cirpilir.
  • Daha sonra yumurta ve seker karisiminin icine un,vanilya,kabartama tozunu eleyerek koyulur.Bunlarda iyice karistirilir.
  •  Tereyagimizi ocokta eritiriz.
  • Baklavalik yufkalarin yarisi alta iki yufkada bir arasina hafice su ve tereyagi ciseleyerek tepsiye dosenir.
  • Hazirlamis oldugumuz cig pandispanya hamurumuzu dokeriz
  • Uzerine hazirladigimiz cevizleri serperiz
  • Yine tepsinin alt kismini dosedigimiz sekilde baklava yufkalarini aralarina su ve tereyagini hafifce ciseleriz.
  • Baklavamizi istar muska seklinde isterseniz kare seklinde kesiniz
  • Sonra uzerine erittiginiz tereyagini gezdiriniz
  • Firinda 200 derecede pisiriniz 
  • Daha sonra baklava soguk, serbeti ilikken serbeti uzerine dokunuz 
AFIYET OLSUN 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder