Balik hem icersindeki besin degeri acisindan cok onemli hem de diger et turlerine gore oldukca ucuz bir besin kaynagi.Uzmanlar haftada en az iki kere balik yemeyi tavsiye ediyor.Ozellikle hamile bayanlarin ve cocuklarin bu besini bolca tuketmeleri cok onemli.
FIRINDA SOSLU BALIK TARIFI
2adet karagoz veya izgaralik herhangi bir balik
1 tatli kasigi salca
yarim bardak zeytinyagi
tuz
karabiber
kekik
2 dis sarimsak
Yapilisi
- Once baliklarimizi guzelce tuzlayalim.(bir sure tuzunu icine cekene kadar dolapta beklerse iyi olur)
- Sonra kucuk bir kasede zeytinyagi,salca,kekik,karabiber iyice karistirilir
- Sosun icine 2 dis sarimsak rendelenir
- Daha sonra bir firin tepsisine yagli kagit serilerek baliklar bir firca yardimiyla soslanir
- Onceden isitilmis 250 derecelik firinda baliklar pisirilir.(Piserken yanina halkalar halinde sogan, butun sarimsak,butun domates ve biber koyulabilir)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder