23 Ocak 2014 Perşembe

ELMALI KURABİYE

  
Malzemeler         
Hamuru için:
2 adet yumurta 
200gr.tuzsuz kahvaltılık tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
bir fiske tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
9 çay bardağı un
8-10 damla limon suyu

İç malzemesi için
3 adet büyükçe elma 
5 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığından az toz tarçın
10-15 adet çekilmiş ceviz içi 
         
 
YAPILIŞI
  • Önce hamur malzemelerinden un ve kabartma tozu hariç ,diğerlerini yoğurma kabına alıp oda sıcaklığında bekletelim
  • Onlar beklerken elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  • Şekerini de ilave edip kaynamaya bırakalım
  • Kaynamaya başlayınca ara sıra karıştırarak bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirelim
  • Suyunu çekince altını kapatıp,tarçın ve cevizi ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamur malzemelerini içindeki şekeri eriyinceye kadar karıştırıp,kabartma tozu ve unu ilave edelim
  • Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim
  • Hamurdan,cevizden daha büyük parçalar alıp merdane ile yarım santim kalınlığında açalım
  • Üçte ikilik kısmına boylamasına, bıçakla çizikler atıp boş kalan kısmına elmalı  içten koyup saralım. Hafifçe  büküp ay şekli verelim. 
  • 200 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim
  • Fırından çıkarıp kurabiyeler sıcakken üzerine pudra şekeri  eleyip soğuyunca servis yapalım
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder