Malzemeler
Hamuru için:
2 adet yumurta
2 adet yumurta
200gr.tuzsuz kahvaltılık tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
bir fiske tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
9 çay bardağı un
8-10 damla limon suyu
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
bir fiske tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
9 çay bardağı un
8-10 damla limon suyu
İç malzemesi için
3 adet büyükçe elma
5 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığından az toz tarçın
10-15 adet çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığından az toz tarçın
10-15 adet çekilmiş ceviz içi
YAPILIŞI
- Önce hamur malzemelerinden un ve kabartma tozu hariç ,diğerlerini yoğurma kabına alıp oda sıcaklığında bekletelim
- Onlar beklerken elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Şekerini de ilave edip kaynamaya bırakalım
- Kaynamaya başlayınca ara sıra karıştırarak bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirelim
- Suyunu çekince altını kapatıp,tarçın ve cevizi ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Hamur malzemelerini içindeki şekeri eriyinceye kadar karıştırıp,kabartma tozu ve unu ilave edelim
- Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim
- Hamurdan,cevizden daha büyük parçalar alıp merdane ile yarım santim kalınlığında açalım
- Üçte ikilik kısmına boylamasına, bıçakla çizikler atıp boş kalan kısmına elmalı içten koyup saralım. Hafifçe büküp ay şekli verelim.
- 200 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim
- Fırından çıkarıp kurabiyeler sıcakken üzerine pudra şekeri eleyip soğuyunca servis yapalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder