4 Ocak 2014 Cumartesi

KAYNANA HELVASI



  

      Sevgili kayınvalimde yediğim, tadına hayran kadığım ,ağızlarda hoş bir lezzet bırakan bu helvanın ismine kaynana helvası demeyi uygun gördüm. Yedikten sonra bütün akrabalarımı mest eden bu lezzeti denemenizi şiddetle tavsiye ederim.Normalde pek haz etmediğim un helvasinin kaymakla pişirildiği zaman bu kadar güzel olacağını hiç tahmin edemezdim.


Malzemeler
300gr kaymak
yarim cay bardagi sivi yag
1,5 su bardagi un
1,5 su bardagi seker
2 su bardagi su

 
Yapılışı
  • Kaymak tencerede eritilir
  • Kaymak erir erimez sivi yag ile karistirilir
  • Hemen ardindan un ilave edilir
  • Un kahverengi olana kadar kavrulur
  • Ayri bir kapta seker ve su karistirilir.Kavrulan unun uzerine dokulur
  • Un, seker ve suyu emene kadar karistirma islemi devam eder.
  • Daha sonra ocagin alti kapatilarak demlenmesi saglanir.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN, ŞİFA OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder