9 Ocak 2014 Perşembe

KURU BIBER DOLMASI



Malzemeler
Kuru biber
Yarim kilo pirinc
2 adet kuru sogan
1 yemek kasiği domates salcasi
1  yemek kasiği biber salçasi
yarim demet maydanoz
1 yemek kasiği kuru nane
1 yemek kasiği pul biber
1 tatli kasiği zerdecal
1 tatli kasiği toz zencefil
1cay kasiği karabiber
tuz
zeytinyağ
 
Yapilisi
  • Kuru soganlari sivi yagda pembeleşene kadar kavurun
  • İcine salcalari koy
  • Pirincini koyup biraz kavurun
  • Ocagin altini kisin. Maydanozunu, nanesini,baharatlarini kariştir.
  • Ocagi kapatin
  • Biberleri kaynar suda haslayin
  • Hazirlamis olduğunuz ic malzemeyle icini doldurun
  • Doldurmuş olduğunuz biberleri tencereye dizin
  • Uzerine biraz sivi yag gezdirin
  • Biberlerin üzerini kapatmayacak sekilde sicak suyunu koyun.
  • Tencerenin kapagini kapatin. Orta ateste pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder