Malzemeler
Kuru biber
Yarim kilo pirinc
2 adet kuru sogan
1 yemek kasiği domates salcasi
1 yemek kasiği biber salçasi
yarim demet maydanoz
1 yemek kasiği kuru nane
1 yemek kasiği pul biber
1 tatli kasiği zerdecal
1 tatli kasiği toz zencefil
1cay kasiği karabiber
tuz
zeytinyağ
Yapilisi
- Kuru soganlari sivi yagda pembeleşene kadar kavurun
- İcine salcalari koy
- Pirincini koyup biraz kavurun
- Ocagin altini kisin. Maydanozunu, nanesini,baharatlarini kariştir.
- Ocagi kapatin
- Biberleri kaynar suda haslayin
- Hazirlamis olduğunuz ic malzemeyle icini doldurun
- Doldurmuş olduğunuz biberleri tencereye dizin
- Uzerine biraz sivi yag gezdirin
- Biberlerin üzerini kapatmayacak sekilde sicak suyunu koyun.
- Tencerenin kapagini kapatin. Orta ateste pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder