Malzemeler
3 tane yumurta
1 bardak süt
1 bardak toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 bardak un (elenmiş olmalı)
1 limon kabuğunun rendelenmiş hali
1 adet limonun sıkılmış suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak limonata (limonatayı keki ıslatmak amacıyla kullanacağız)
Kaynak: http://www.mutfakyolu.com/pasta-tarifleri/limonlu-yas-pasta-tarifi.html
Bu makalenin Telif Hakkı korunmaktadır. Kaynak gösterilmeden alıntı edilen makalelerimiz için hukuki mücadele başlatırız.
3 yumurta
Kaynak: http://www.mutfakyolu.com/pasta-tarifleri/limonlu-yas-pasta-tarifi.html
Bu makalenin Telif Hakkı korunmaktadır. Kaynak gösterilmeden alıntı edilen makalelerimiz için hukuki mücadele başlatırız.
3 yumurta
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet limon kabuğu
1 adet limonun suyu
2 bardak un(elenmiş olmalı)
Kabartma tozu
Vanilya
(keki ıslatmak için limonata)
Kreması için
3 bardak süt
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
1,5 bardak şeker
200gr labne peyniri
Üzeri için
2,5 bardak su
2 adet limonun suyu
1 limon kabuğu rendesi
2,5 kaşık mısır nişastası
9 kaşık şeker
Yapılışı
- Yumurtaları mixser ile çırpıp içine şeker ekle
- Şekerler eriyene kedar yine çırpmaya devam et
- Diğer malzemeleri de bir kaşık yardımı ile karıştırıp 175 derecelik fırında pişirin
- Kek pişerken diğer taraftan bir tencerede süt,un,nişasta,şekeri karıştırıp kreme kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
- Krema kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15-20 dakika pişirin
- Ocağın altını kapattıktan sonra içine labne peynirini de ekleyip iyice karıştırın
- Pişen keki limonata ile ıslatın
- Üzerine pişirdiğiniz kremayı eşit bir şekilde dökün
- Krema ve kekin soğuması için tepsinizi serin bir yere kaldırın
- Sonra kremanın üzerine dökmek için limon suyu,limon kabuğu rendesini,su,şeker,mısır nişastasını karıştırıp tencerede pişirin
- Pişen limonlu joleyi soğuyan kremanın üzerine eşit bir şekilde dökün
- Buz dolabında soğuduktan sonra pastanız sunuma hazırdır.
3 tane yumurta
1 bardak süt
1 bardak toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 bardak un (elenmiş olmalı)
1 limon kabuğunun rendelenmiş hali
1 adet limonun sıkılmış suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak limonata (limonatayı keki ıslatmak amacıyla kullanacağız)
Kaynak: http://www.mutfakyolu.com/pasta-tarifleri/limonlu-yas-pasta-tarifi.html
Bu makalenin Telif Hakkı korunmaktadır. Kaynak gösterilmeden alıntı edilen makalelerimiz için hukuki mücadele başlatırız.
Kaynak: http://www.mutfakyolu.com/pasta-tarifleri/limonlu-yas-pasta-tarifi.html
Bu makalenin Telif Hakkı korunmaktadır. Kaynak gösterilmeden alıntı edilen makalelerimiz için hukuki mücadele başlatırız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder