24 Ocak 2014 Cuma

LİMONLU YAŞ PASTA


Malzemeler
3 tane yumurta 1 bardak süt 1 bardak toz şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 2 bardak un (elenmiş olmalı) 1 limon kabuğunun rendelenmiş hali 1 adet limonun sıkılmış suyu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 bardak limonata (limonatayı keki ıslatmak amacıyla kullanacağız)

Kaynak: http://www.mutfakyolu.com/pasta-tarifleri/limonlu-yas-pasta-tarifi.html
Bu makalenin Telif Hakkı korunmaktadır. Kaynak gösterilmeden alıntı edilen makalelerimiz için hukuki mücadele başlatırız.
  3 yumurta
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet limon kabuğu
1 adet limonun suyu
2 bardak un(elenmiş olmalı)
Kabartma tozu
Vanilya 
(keki ıslatmak için limonata)
 
Kreması için
3 bardak süt
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
1,5 bardak şeker
200gr labne peyniri

Üzeri için
2,5 bardak su
2 adet limonun suyu
1 limon kabuğu rendesi
2,5 kaşık mısır nişastası
9 kaşık şeker


Yapılışı
  • Yumurtaları mixser ile çırpıp içine şeker ekle
  • Şekerler eriyene kedar yine çırpmaya devam et
  • Diğer malzemeleri de bir kaşık yardımı ile karıştırıp 175 derecelik fırında pişirin
  • Kek pişerken diğer taraftan bir tencerede süt,un,nişasta,şekeri karıştırıp kreme kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  • Krema kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15-20 dakika pişirin
  • Ocağın altını kapattıktan sonra içine labne peynirini de ekleyip iyice karıştırın
  • Pişen keki limonata ile ıslatın
  • Üzerine pişirdiğiniz kremayı eşit bir şekilde dökün
  • Krema ve kekin soğuması için tepsinizi serin bir yere kaldırın
  • Sonra kremanın üzerine dökmek için limon suyu,limon kabuğu rendesini,su,şeker,mısır nişastasını karıştırıp tencerede pişirin
  • Pişen limonlu joleyi soğuyan kremanın üzerine eşit bir şekilde dökün
  • Buz dolabında soğuduktan sonra pastanız sunuma hazırdır.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN,SAĞLIK OLSUN...


3 tane yumurta 1 bardak süt 1 bardak toz şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 2 bardak un (elenmiş olmalı) 1 limon kabuğunun rendelenmiş hali 1 adet limonun sıkılmış suyu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 bardak limonata (limonatayı keki ıslatmak amacıyla kullanacağız)

Kaynak: http://www.mutfakyolu.com/pasta-tarifleri/limonlu-yas-pasta-tarifi.html
Bu makalenin Telif Hakkı korunmaktadır. Kaynak gösterilmeden alıntı edilen makalelerimiz için hukuki mücadele başlatırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder