6 Ocak 2014 Pazartesi

MELEMEN TARIFI

     Ne zaman melemen yesem hep cocukluk yillarima giderim.Kucukken annemin yemek yapamadigi durumlarda babam bize hep melemen yapardi.Cunku sadece melemen ve salata yapmayi iyi bilirdi.Babamin melemen yapisi ablamla ikimizin hosuna gider, bazen annem olsa da babamdan bize melemen pisirmesini isterdik.
    Melemenin her turlusu guzel oluyor.Kiymali,kavurmali,sucuklu,domatesli,
sebzeli...hele ki bekarlar icin tam ideal bir yemektir melemen ya da acele bir seyler pisirmek zorunda kalanlar icin...
     Hepimiz melemen yapmayi biliyordur ama tarifini bir de benden dinleyin istedim.

Malzemeler
1 yumurta
1 adet sivri biber
1 adet domates
Tereyag
Tuz
Karabiber
Kekik

  
Yapilisi
  • Biberleri ve domatesleri orta buyuklukte dorayalim
  • Tavada tereyagini eritelim
  • Icine biberlerimizi koyalim
  • Biberler biraz kavrulduktan sonra icine domateslerimizi ekleyelim
  • Tuz,karabiber,kekik ekleyelim.
  • Malzemelerimiz pistikten sonra yumurtamizi kiralim
  • Eger yimurtanizi dagilmamis sekilde seviyorsaniz ocagin altini kisin ve yumurtanin yavas yavas pismesini saglayin
  • Yumurtanin beyaz kismi pisince ocagin altini kapatin.
MELEMENINIZ HAZIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder