2 Şubat 2014 Pazar

İNCİ SOSLU FIRINDA SOMON

       Daha önce bizim evde balığın çok tüketildiğinden bahsetmiştim.Bu yüzden farklı soslar kullanarak veya farklı tariflerle balık pişirmeyi seviyorum.
      Somon balığını ilk denediğimizde sossuz olarak pişirmiştim.Sade halini ne eşim ne de ben fazla beğenmemiştik.Uzun bir zaman da eve somon balığı almamıştık.Daha sonra diğer balıklara göre daha doğal, daha sağlıklı bir balık olduğunu duyunca tekrar denemek istedik.
        Fakat bu sefer soslu olarak denedim.Başlıkta" inci soslu fırında somon" dememin sebebi ise balığın sosunun bizzat kendime ait olmasıdır.Eşim ve ailem somonu bu haliyle çok beğendi.Umarım siz de beğenirsiniz:)    
  
  Malzemeler
4 dilim Norveç somonu
Karabiber
Kimyon
Kekik
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı yoğurt
3 kaşık zeytin yağ
Tuz
2 adet soğan
4 baş sarımsak

Yapılışı
  • Balıklar önceden temizlenip tuzlanır.Böylece tuzunu iyice alır.
  • Sonra üzerine karabiber,kimyon ve kekik ekilir
  • Küçük bir kapta biber salçası,yoğurt ve zeytinyağ karıştırılır
  • Bir fırça yardımıyla veya elinizle salça,yoğurt ve yağ karışımı üzerine sürülür
  • Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serilip üstüne balıklar yerleştirilir
  • Aralarına soğan dilimleri ve bütün sarımsak yerleştirilir
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında balıklar kızarana kadar pişirilir
AFİYET ŞİFA OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder