13 Ocak 2014 Pazartesi

KADAYIFLI CEVİZLİ MUHALLEBİ

        Kadayıfın hem tatlıları hem de börekleri şahane oluyor. Bu gün ben size sütlü tatlıları sevdiğim için kadayıfı sütlü bir tatlı ile birlikte göstermek istedim.Bütün sütlü tatlılar gibi bu tatlı da çok hafif, çok lezzetli bir tatlı. Muhallebinin ceviz ve kavrulmuş kadayıf ile birleşmesiyle ortaya çıkan bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler
  Yarım kilo kadayıf
150 gr tuzsuz tereyağ
isteğe göre ceviz
Muhallebi için:
3 su bardağı süt
3 kaşık un 
1 su bardağı şeker 
1 paket kremşanti
 

Yapılışı:  
  • Evvela tereyağını eritiyoruz 
  • Sonra kadayıfı bir fırın tepsisine koyup fırında tereyağıyla bi güzel karıştıra karıştıra kavuruyoruz (fırında yapmamızın sebebi ocakta kavurunca çabuk yanıyor ateş kuvvetli olduğu için ama fırında sıcaklık hertarafa eşit dağılıyor)
  • Daha sonra istediğimiz kadar ceviz koyup soğumaya bırakıyoruz.
  • Muhallebi için süt un şeker üçlüsünü karıştırıp kremamızı yapıyoruz 
  • Soğuduktan sonra bir paket toz krem şantiyi içine koyup tekrar mikserle karıştırıyoruz
  • Büyük borcamın en altına bir miktar kavurduğumuz kadayıftan koyuyoruz
  • Üzerine muhallebimizi döküyoruz
  • Yine üzerine kadayıftan koyuyoruz 
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder