Malzemeler
1 litre su
2 su bardağı ince bulgur
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
dilediğiniz miktarda pulbiber
1 çay bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
6-7 sap yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
Marul
Yapılışı
- 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. (bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur)
- Üzerine ince bulguru ilave edin.Tencerenin kapağını kapatıp 20-25 dakika demlenmesi için bekleyin.
- Bu arada 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alıp bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün.
- 1,5 yemek kaşığı biber salçasını ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin.
- 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pul biberi de ekleyip karıştırın.
- Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin.
- 5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. Bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. Bunları bir kenara koyun.
- Derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun.
- Yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun.
- Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. (elips veya çiğ köfte şekli olabilir)
- Servis tabağında marul ile birlikte servis edin.Dileyen üzerine limon sıkarak da yiyebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder