26 Ocak 2014 Pazar

TEL ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI

             Kışın tüm yurtta yeniden kendini göstermeye başladığı şu günlerde soğukta hastalanmamak için hepimiz önlemimizi alıyoruz. Hastalanınca ise çabucak iyileşmek için sıcacık bir çorbaya ihtiyaç duyuyoruz.
             Etrafta o kadar çok grip olan insanlarla karşılaşıyoruz ki gribe yakalanmaktan korkar olduk.Hele ki şu son zamanda ortaya çıkan grip enfeksiyonu bir başka alamet.Koskoca insanları yatağa düşürüyor resmen.Haftalarca antibiyotiktir, kutu kutu ilaçlardır ancak toparlanıyorlar.
             Bu gibi hastalıklardan korunmak için size tavsiye edebileceğim tavuk çorbasını hastalanacağınızı hissettiğiniz anda içerseniz antibiyotik falan kullanmadan toparlanmanızı sağlayacaktır. 
              Gelelim bu nefis çorbanın yapılışına;

Malzemeler

5 bardak tavuk suyu
Yarım bardak tel şehriye
1 kaşık un
1 yumurtanın sarısı
Yarım limon suyu
Tuz
Tereyağ
Arzuya göre maydanoz ve karabiber

Yapılışı
  • Unu tereyağ ile biraz kavuruyoruz
  • İçine tavuk suyunu ilave ediyoruz
  • Tavu suyu kaynayınca şehriyeleri ilave ediyoruz
  • Tuzunu da ilave edip şehriyeler pişene kadar bekliyoruz
  • Öte yandan yumurtanı sarısı ve limon suyunu iyice çırpıp pişen çorbanın içine karıştırarak yavaşça döküyoruz
  • Çorbayı biraz daha kaynatıp altını kapatıyoruz
  • Arzuya göre üzerine maydanoz doğrayabilirsiniz
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder