9 Ocak 2014 Perşembe

TURSU YAPIMI

 
      TARIFI USTASINDAN OGRENDIM!

  Bana gore tursuyu tursu yapan tursunun suyudur. Tursu suyu ne kadar lezzetli olursa tursunuz da bir o kadar lezzetli olur.Daha onceleri tursuyu pek sevmez,tursu suyu icenleri goruce igrenc bulur, "nasil boyle bir seyi icilebilirki" her halde berbat bir seydir diye dusunurdum. Fakat hamilelik doneminde manevi annem olan Nuriye teyzemin tursusunu tadinca tursu hastasi oldum. Allah`im o ne lezzetti oyle! Citir citir, agir sirke kokusu olmayan, tuzu hafif,acisi ayarinda nefis bir seydi.Hele suyu salgam suyunu andiran muhtesem bir lezzet.
    Tursu severlerin bu tarifi uygulamalarini tavsiye eder tursusu meshur olan Nuriye teyzemin tarifine bayilacaginizi garanti ederim.

 Malzemeler
yarim kilo acur
yarim kilo kornison
3 adet havuc
6-7 adet cin biber
8 sivri biber adet  
bir bas sarimsak
1 adet limon
1 adet defne yapragi
Kirmizi lahana
 Suyu icin
2 yemek kasiği kaya tuzu
1,5 litre kaynamis, soğutulmuş su
1 su bardagi elma sirkesi
Uzeri icin
maydanoz

Yapılisi
  • 1,5 litre su kaynatiliyor. icine tuz atiliyor.
  • Tuzlu su soğuduktan sonra kavanoz`un dibine once bi kac dis sarimsak. sonra sirasiyla kornişon,havuc,biber,acur,cin biber,defne yapragi koyulur.
  • Bu siralama arzuya gore degisebilir.
  • Bu siralamanin arasina mutlaka yarim limon koyunuz
  • kavanozunuz dolunca en ustune sarimsak, yarim limon daha, bir defne yapragi, maydanoz koyunuz.
  • Kaynatip soğutulmuş olan tuzlu suya 1 su bardagi sirke koyup kavanoza dokunuz.
  • Kavanozun kapagini sikica kapatiniz.
  • 15 gun sonra tursunuzu acabilirsiniz.
  • Tursunuz azalmaya basladiginda icine kirmizi lahana koyup suyunu içebilirsiniz.
AFIYET OLSUN
  
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder