11 Ocak 2014 Cumartesi

MEVSIM SALATASI


       Rengarenk mevsim salatası ne kadar iç açıcı bir görüntü değil mi? Turuncu,mor,sarı ve yeşilin birbirine uyumu hem göze hitap ediyor hem de iştah açıyor. Yanında başka bir yemeğe gerek bile yok. Tek başına nefis bir yemek.
Hem sağlıklı hem de hafif bir yemek.
     Blogumu ziyaret edip kilo alıyoruz diye sitem edenler. Bu salata tam sizlik.Gündüz yemekleri fazla kaçıranlar yediklerinizi dengelemek için akşama güzel bir mevsim salatası yapın.Böylece formunuzu korur, sağlıklı ve dinç görünürsünüz.Çoğunuz mevsim salatası yapmayı biliyorsunuzdur belki ama yine de malzeme listesine göz atmakta fayda var.

Malzemeler
Marul
Kırmızı lahana
Havuç
Haşlanmış mısır 
Limon
Sirke
Zeytinyağ
Nar ekşisi
Tuz

Yapılışı
  • Kırmızı lahanayı ince ince doğrayıp tuz, limon ve sirke ile ovun
  • Havuçları rendeleyin
  • Marulu doğrayın
  • Doğradığımız marulları servis tabağına alın
  • Üzerine şeritler halinde havuçları ve kırmızı lahanaları sıralayın
  • Mısırları üzerine serpiştirin
  • Başka bir kapta limon suyunu,nar ekşisini,tuzu ve zeytin yağını karıştırın
  •  Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin 
SAĞLIKLI GÜNLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder