Çiçek yetiştirmeyi,bitkilerle uğraşmayı çok seviyorum.Toprakla uğraşırken bütün negatif enerjimi atıyorum.Yetiştirdiğim çiçeklerin günden güne büyüdüğünü görmek beni çok mutlu ediyor.Onlar büyüdükçe içim kıpır kıpır oluyor sanki bir çocuk gibi heyecanlanıyorum.
Geçen sene penceremin önünde bir sürü domates yetiştirmiştim.Domateslerimin çiçek açışı,onların olgunlaştığını görmek çok güzel bir duygu...İnsan onları koparmaya bile kıyamıyor.Sonra domateslerin çekirdeğinden toprağa ekip o çekirdeklerden tekrar domates fidanlarının çıktığını görmek harika bir şey...
Malzemeler
3 yumurta
9 kaşık şeker
1 Türk kahvesi fincanı su
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
10 yemek kaşığı un
Şerbeti için;
Dr Oetker meyveli sos(Ben orman meyvelisini kullandım.Dilerseniz siz çikolata sosu da kullanabilirsiniz.
Üzeri için;
1 kase kremşanti
Yapılışı
- Yumurta şeker ile birlikte iyice çırpılır
- İçine sıvıyağ ve su ilave edilir
- Sonra kuru malzemeler ilave edilir.
- Bütün malzemeler iyice çırpıldıktan sonra orta büyüklükteki bir borcamda önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kürdan testinden kuru çıkana kadar pişirilir
- Kek pişerken üzerindeki tarife göre meyveli sos pişirilir.Kremşanti hazırlanır
- Kek piştikten sonra üzerine çatal ile delikler açılır
- Üzerine meyveli sosun tamamı dökülür.Böylece sos çatal ile açılan deliklerden araya girer
- Kek iyice soğuduktan sonra üzerine hazırlanan kremşanti sürülür
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder