Sanırım yeni yeni bu işi kıvırmayı başardım.Eğer benim gibi poğaça hamurunun kıvamını tutturamıyorsanız verdiğim bu poğaçanın ölçülerini birebir uyguladığınız taktirde bu işi sizlerin de kıvıracağınızdan eminim.
Malzemeler
1 su bardağı süt (ılık olacak)
Yarım bardak zeytinyağı
1yumurta (sarısı ayrılacak)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un (silme olacak)
1/4 paket yaş maya
İçi için;
1 çay bardağı tahin
i
i
Yapılışı
- Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp yaş mayayı sıvı malzemelerin içinde eritin
- İçine yumurtanın beyazını,tuz ve şekeri ilave edip karıştırma işlemine devam edin
- 3 su bardağı unu da ilave ettikten sonra hamur kıvamını alana kadar iyice yoğurun
- Hamurunuzun üzerini kapatıp ılık bir ortamda mayalanması için en az yarım saat bekletin
- Sonra kabarmış olan hamurunuzu üzerine un serptiğiniz tezgahınıza alın
- Hamurunuzun elinize yapışmaması için üzerine biraz un serpiştirin
- Sonra hamuru bir bıçak yardımı ile ortadan ikiye ayırın
- Ayırdığınız hamuru merdane veya bir oklava ile fırın tepsisi genişliğinde açın
- Üzerine kaşık ile tahin sürüp hamuru rulo şeklinde sarın
- Rulo şeklinde sardığınız hamuru kek kalıbınıza yerleştirin
- İkinci hamuru da yine aynı şekilde yapıp kek kalıbınıza yerleştirdiğiniz diğer hamurun etrafına dolayın
- Kek kalıbına yerleştirdiğiniz tahinli poğaçanızı ılık bir odada 10-15 dakika bekletin.Böylece poğaçanız daha güzel kabaracaktır.
- Sonra 200 derecede ısıttığınız fırına poğaçanızın üzerine yumurtanın sarısını sürüp pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder