10 Şubat 2014 Pazartesi

YÜKSÜK ÇORBASI


          Türkiyenin bir çok bölgesinde sevilerek yenilen mantı üzülerek söylüyorum ama nedense Antalya'da pek yapılmaz. Sanırım zeytinyağlı sebze yemeklerinin bol olmasından dolayı.
           Bu yüzden bir Antalyalı olarak mantı yapmasını her ne kadar bilmesem de satın aldığım mantı ile bir yüksük çorbası yapayım dedim.
           Mantı konusunda Kayserililer gerçekten on numara beş yıldız.Hamaratlığından daha önce de bahsettiğim Kayserili komşum Ayşen'den öğrendiğim yüksük çorbası harika bir şey...
          Hem doyurucu olması yönüyle hem de pratikliği ile sık sık yaptığım bu çorba son zamanlarda bizim evde sevilerek tüketiliyor.
         Mantı, alışık olmadığımız için, yoğurtlu haliyle Antalyalı olanların bazılarının hoşuna gider, bazılarının ise hoşuna gitmez.Ama yüksük çorbasını içip tadına hayran kalmayan bir Antalyalı daha görmedim.

Malzemeler
3 kaşık tereyağ
1 kaşık domates salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1,5 su bardağı mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı et suyu
5-6 bardak su

 

Yapılışı
  • Tencerenizde tereyağını eritip domates ve biber salçalarını kavurun
  • Sonra içine nane ekleyin
  • Sonra et suyunu ve normal içme suyunun ekleyip kaynamaya bırakın
  • Mantıları da ekleyip biraz pişince içine nohutları ekleyin
  • Mantılar iyice pişince çorbanız sunuma hazırdır
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder