Daha önceki pide içi hazırlama girişimlerimde bir kaç defa başarısız olunca pide hazırlama konusunda bayağı umutsuzluğa düşmüştüm.Bu yüzden sonunda kıvamını tutturmayı başardığım pidemin tarifini sizlerle paylaşmadan geçemedim.
Pideyi pide eden pidenin içinin iyi hazırlanıyor olması ve ustanın pideyi yakmadan iyi pişiriyor olmasıdır.Pideyi iyi pişiren bir usta bulduktan sonra hazırladığım pide içi sayesinde sizlerinde lezzetli pideler hazırlayacağınızı düşünüyorum.
Pideyi bir pidecide pişirtmenizi tavsiye ediyorum çünkü odun ateşiyle pişen pide bir başka oluyor.
Gelelim bu lezzetli pide içinin hazırlanışına...
Malzemeler
1 kg yağsız kıyma
2 adet soğan
4-5 adet sivri biber
2 adet domates
1 kase iri çekilmiş ceviz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzeri için:tereyağ
Yapılışı
- Soğanları ince ince doğrayıp zeytinyağ ile pembeleşene kadar pişirin
- İçine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin
- Sonra sivri biberleri doğrayıp kavrulan kıymanın içine ilave edin
- Domatesleri rendeleyin.
- Tuz, karabiber,pul biber ve cevizi de ilave edip domatesler suyunu çekene kadar kavurma işlemine devam edin.
- Pişirdiğiniz pide içini soğuyana kadar serin bir yerde bekletin ve güvendiğiniz bir pideciye pişirtin.(8-10 adet pide çıkacağından ve daha lezzetli olması açısından fırında pişirtmek en doğrusu)
- Pideler piştikten sonra tereyağını eritip bir fırça yardımı ile üzerine sürün
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder