Adana deyince herkesin aklına ilk gelen şey kebaptır.Hatta çoğu zaman Adana kebapdan bahsederken sadece "Adana" deriz.Adana deyince herkes kebaptan bahsedildiğini anlar.
Ben Adana'ya hiç gitmedim ama Adana'ya gidenlerden duyduğum kadarıyla Adana'ya gidip de kebap yemeden geçmenin doğru olmadığını, Adana dışında herhangi bir yerde yediğimiz kebabın oradakiyle yakından uzaktan alakasının olmadığını, Adana'da yenilen kebabın bir başka olduğunu,Adana'da kebap yemeyenlerin kebap yedik dememesi gerektiğini söylüyorlar.
Tabi bu anlatılanlarda bendeki Adana'ya gitme isteğini daha çok arttırıyor.İnşallah günün birinde Adana'ya gidip Adana kebap yemek nasip olur.Ancak ben şimdilik daha önceleri restorant işleriyle uğraşan kasabımızdan aldığım tarifle bir Adana kebap yapmayı denedim.Bana göre güzel oldu.Sizlere de tavsiye ederim.
Malzemeler
500 gr sinirleri alınmış kuzu kıyma
50 gr kuyrukyağı
Tuz
1 adet sivri biber
1 yemek kaşığı pul biber
Lavaş ekmeği
Yapılışı
- Kasabınıza sinirlerini aldırıp kıyma haline getirtdiğiniz etinizi, kıyma makinesinden çekilmiş olan kuyruk yağı ile birlikte yoğurun.
- Sonra incecik doğranmış olan sivri biberi,tuzu ve pul biberi ilave edip yoğurmaya devam edin.
- İyice yoğurduğunuz kıymayı enli çöp şişlere sıvayın
- Önceden ısıttığınız fırının ızgarasında pişirin
- Pişen kebapları lavaş ekmeğine sarıp üzerine bastırıp şişi çekin
- Adana kebabınız hazırdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder