25 Mart 2014 Salı

KARA ORMAN PASTASI


Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 fiske tuz
Yarım çay bardağı ılık su
Çeyrek limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un

Kreması için;
1 paket kakaolu kremşanti
Yarım su bardağı süt
1 paket biskrem bisküvi
200gr fındık

Süslemek için
Rendelenmiş bitter çikolata
Cocopops  veya yuvarlak albeni çikolata


Yapılışı
  • Yumurtaların sarısını ve beyazlarını ayrı ayrı çırpma kaplarına kırın
  • Beyazının içine bir fiske tuz atıp iyice köpürene kadar çırpın
  • Sarısının içine sırasıyla şeker,limonsuyu ,yarım çay bardağı ılık su koyup iyice çırpın.
  • Sonra yine sarısının içine yukarıdan havalandırarak unu,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek dökün
  • Bir kaşık yardımı ile bütün malzemeleri karıştırın
  • Sonra ayrı bir kapta çırptığımız yumurtaların beyazını yavaş yavaş ilave edip köpüğünü söndürmeden alttan üste doğru kaşık ile bütün malzemeleri karıştırın
  • Kelepçeli yaş pasta kalıbını yağlayıp unladıktan sonra içine kek hamurunu dökün
  • Isıya dayanıklı bir kaseye su doldurup önceden ısıtılmış 175 derecelik fırının alt kısmına koyun
  • Orta kısmında da hazırladığımız  pandispanya kekini pişirin
  • Kekin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın
  • Kek pişerken biskrem bisküviyi  rondo yardımıyla un gibi olana kadar doğrayın.
  • Sonra fındıkları dişe gelecek şekilde doğrayın
  • Kakaolu kremşantiyi yarım bardak ile süt ile iyice çırpıp içine çekilmiş olan biskrem bisküvileri ve fındıkları ekleyin.(Kremşantinin bir kısmını üzerine sürmek için ayırın)
  • Pişen pandispanya keki iyice soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüp kremayı arasına sürün
  • Ayırdığınız kremşantiyi pastanın üzerine sürüp rendelenmiş bitter çikolata ile üzerini süsleyin
AFİYET ŞİFA OLSUN

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder