Son zamanlarda bizim ailede soğan salatası çok tüketilir oldu.Hele bir de yanında balık olursa yeme de yanında yat.Önceleri kuru soğan yediğimde bir süre sonra midemde yanma hissederdim. Bu da beni çok rahatsız ederdi.Beyaz soğanı keşfedince soğan salatası vaz geçilmezimiz oldu.Kaşık kaşık yiyebileceğiniz yemeklik soğan gibi mideyi rahatsız etmeyen beyaz soğanı bol bol tüketmenizi tavsiye ederim.
Balık ile birlikte ister ekmek arsı yapın ister balığın yanında servis edin her haliyle harika oluyor.
Malzemeler
1kilo kuppes
Zeytinyağ
Mısırunu
Tuz
Salatası için
1 adet büyük beyaz soğan
Maydanoz
Tuz
Limon
Yapılışı
- Balıkları iyice temizledikten sonra tuzlayıp bir gece bekletin
- Zeytin yağını tavada ısıtıp balıkları mısır ununa batırıp kızartın
- Soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın.
- Tuzlayıp elinizle ovun
- İçine bir adet limon sıkın
- Balık ile birlikte servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder