Sebzeli güveç babamın en çok sevdiği yemeklerden biridir.Üniversite yıllarında arkadaşlarıyla birlikte yaptıkları güvecin lezzetini anlata anlata bitiremez.Bu yüzden ben de babamların Ankara'ya bana geleceklerini ögrenince onlara sebzeli güveç hazırlamak istedim.
Onun üniversite yıllarındaki yediği güveç kadar lezzetli oldu mu bilmem ama yemekte sebzeli güveç olduğunu gören babam bir hayli memnun gibiydi...
Malzemeler
1 kilo orta yağlı kuzu eti
20 adet arpacık soğan
2 adet patates
2 adet patlıcan
4-5 tane sivri biber
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
1 bardak et suyu
2-3 kaşık tereyağ
Yapılışı
- Etler tuzlanıp üzerine karabiber,kimyon ve pul biber ekilir
- Patlıcanlar alacalı olarak soyulup büyük küpler halinde doğranır
- Yine patlıcanlar ve domatesler de iri iri doğranır
- Sivri biberlerin çekirdekleri temizlenir, onlar da iri iri doğranır
- Hepsi karıştırılmadan ayrı ayrı tuzlanır
- Sonra sırasıyla güveç tenceresine arpacık soğanlar,etler,patatesler, patlıcanlar,sivri biberler,domatesler sıralanırlar
- Üzerine 2-3 kaşık tereyağ koyduktan sonra etsuyu dökülür
- Tencerenin üzeri alüminyum folye ile sıkıca kapatılır
- Önce ocakta kaynayana kadar pişirilir.(güveç tenceresine kulağınızı biraz yaklaştırıp dinlediğiniz vakit yemeğin kaynamaya başladığını anlayacaksınızdır)
- Sonra 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder