28 Şubat 2014 Cuma

TİRAMUSİ


Malzemeler
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı nişasta
2 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao

Kreması için;
200gr labne peyniri
200ml krema
1 paket toz kremşanti
1 fincan(Türk kahvesi fincanı)pudra şekeri

Keki ıslatmak için
1kupa nescafe

Üzeri için
Kakao
Yapılışı
  • Yumurtalar şeker ile birlikte iyice çırpılır
  • İçine nişasta,kakao ve kabartma tozu ilave edip çırpma işlemine devam edilir
  • Hazırlanan kek hamuru kelepçeli kek kalıbında önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir
  • Kek pişerken krema malzemelerinin hepsi geniş bir kapta karıştırıp mixser yardımı ile çırpılır
  • Kek soğuduktan sonra keki iki parçaya ayırın
  • 1 kupa sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı nescafe koyup kekler ıslatılır
  • Kekin birinci katına kremanın bir kısmı sürülür
  • Sonra üzerine kekin diğer kısmı yerleştirilir ve kalan krema pastanın üzerine sürülür
  • Pastanın kesilecek olan bölgesine çöp şişler yerleştirilir ve üzerine bir kakao elenir
  • Kakaoyu eledikten sonra çöp şişler kaldırılır.Böylece pasta dilimlenmiş gibi üzerinde beyaz çizgiler olur
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder