Malzemeler
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı nişasta
2 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
200gr labne peyniri
200ml krema
1 paket toz kremşanti
1 fincan(Türk kahvesi fincanı)pudra şekeri
Keki ıslatmak için
1kupa nescafe
Üzeri için
Kakao
Yapılışı
- Yumurtalar şeker ile birlikte iyice çırpılır
- İçine nişasta,kakao ve kabartma tozu ilave edip çırpma işlemine devam edilir
- Hazırlanan kek hamuru kelepçeli kek kalıbında önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir
- Kek pişerken krema malzemelerinin hepsi geniş bir kapta karıştırıp mixser yardımı ile çırpılır
- Kek soğuduktan sonra keki iki parçaya ayırın
- 1 kupa sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı nescafe koyup kekler ıslatılır
- Kekin birinci katına kremanın bir kısmı sürülür
- Sonra üzerine kekin diğer kısmı yerleştirilir ve kalan krema pastanın üzerine sürülür
- Pastanın kesilecek olan bölgesine çöp şişler yerleştirilir ve üzerine bir kakao elenir
- Kakaoyu eledikten sonra çöp şişler kaldırılır.Böylece pasta dilimlenmiş gibi üzerinde beyaz çizgiler olur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder