25 Mart 2014 Salı

MISIR GEVREKLİ KURABİYE

 

Malzemeler
Hamuru için;

125 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım kilo mısır nişastası


Çikolatalı sosu için;
Kahvaltılık çikolata
 

Üzeri İçin;
Mısır gevreği


 

















Yapılışı 
  •  Hamur malzemelerini bir yoğurma kabında karıştırarak yoğurmaya başlayınız. Hamurumuz orta kıvam ele yapışmayan bir hale geldiğinde ceviz iriliğinde parçalar alarak elinizde yuvarlayıp yassı şekiller verin
  • Şeklini verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriniz 
  • Pişen kurabiyeleri fırından alarak soğumaya bırakın.
  • Kahvaltılık çikolatayı benvari usulü eritin
  • Mısır gevreklerini elinizle veya mutfak robotu yardımı ile küçük parçalara bölün
  • Kurabiyeleri önce benvari usulü eritilen çikolataya batırıp sonra mısır gevreğine batırın
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder